Hej!
Dziś szybki przepis na masło orzechowe , wszyscy kupują gotowe , ja uważam że warto poświęcić chwilkę i przygotować je samodzielnie!:-)
składniki:
1200 g orzeszków ziemnych prażonych bez soli
* jeśli lubicie jak masło ma słony posmak najlepiej samemu je do solić, a nie kupować solone orzeszki.
Sposób przygotowania
Zmielić orzeszki blenderem lub jak w moim przypadku młynkiem do kawy :)
Blender niestety zawiódł nie dał rady zagrzał się, natomiast stary sprzęt sprawdził się w 100 % :))
Z tej ilości orzeszków wyszły mi takie 3 pojemniczki.
SMACZNEGO!!
Buziaki
K.
Chciałam kiedyś sama zrobić, ale jeszcze się do tego nie zabrałam :P widziałam przepisy, w których dodaje się masło i coś jeszcze. Wystarczy zmielić tylko same orzechy??
OdpowiedzUsuńTak wystarczą same orzechy , jedyne co ja czasem dodaje to szczypta soli:) Również można zrobić mieszankę różnych orzechów, ale ja osobiście wolę same ziemne :)
UsuńPozdrawiam
Próbowałam! Jest pyszne!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało :))
Usuńszybko i smacznie, nie ma to jak samemu przygotować takie masło orzechowe w domku, super :-) Pozdrawiam cieplutko :-)
OdpowiedzUsuńDziękujemy , pozdrawiamy buziaki:*
Usuń