Hej!
Dziś prezentuje Wam kolejny przepis z książeczki "Czekoladowe radości".
Nie jestem pewna czy tak powinny wyglądać makaroniki , bo jak dla mnie bardziej wyszły z tego po prostu ciastka, ale na smaku nie straciły;)))
składniki
20 dag mielonych migdałów
1 tabliczka czekolady deserowej ( ja oczywiście użyłam mlecznej - mój mężczyzna nie lubi innej)
1 szklanka cukru
4 białka
sposób przygotowania
Białka ubić na sztywną pianę .
Stopniowo dodawać cukier, ubijając , aż się rozpuści. Wsypać migdały i drobno startą czekoladę , wymieszać.
Stopniowo dodawać cukier, ubijając , aż się rozpuści. Wsypać migdały i drobno startą czekoladę , wymieszać.
Łyżką nakładać porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec ok 15 min w temperaturze 180°C.
przepyszne, poproszę parę do kawki :-)
OdpowiedzUsuńZapraszamy:))
UsuńPalce lizać:) polecam, bo skosztowałam :) Madzia
OdpowiedzUsuń