ok szklanki przecieru ( ja miałam ze świeżych pomidorków ;-)))
pół cebuli
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
zioła prowansalskie, garść pietruszki, bazylia, sól, pieprz
makaron pełnoziarnisty tagliatelle ok 100 g
Po pierwsze przepis na przecier:
2 kg pomidorów
Pomidory umyć, podzielić na połówki, wrzucić do garnka i zagotować. Następnie przetrzeć przez sito i ponownie zagotować. Gotowe!
Po pierwsze przepis na przecier:
2 kg pomidorów
Pomidory umyć, podzielić na połówki, wrzucić do garnka i zagotować. Następnie przetrzeć przez sito i ponownie zagotować. Gotowe!
A teraz wróćmy do przepisu na sos:
szybkie i bardzo smaczne danie :-)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię sos pomidorowy :) a najbardziej lubię jak jest go dużo w pizzy :D mniam mniam :)
OdpowiedzUsuńW sumie racja do pizzy też by się nadał:)
Usuń