sobota, 16 maja 2015

Kurczak w marynacie musztardowo ziołowej

Cześć!
Dziś mam dla Was pysznego kurczaka - koniecznie spróbujcie!!! :)



składniki

250 g filet z kurczaka
buraczki
100 g kaszy gryczanej

marynata:

sos sojowy ok 1/4 szklanki
łyżka miodu
sok z połowy cytryny
odrobinę oleju
3-4 ząbki czosnku
czubata łyżka musztardy sarepskiej
przyprawy: papryka słodka, imbir, pieprz, tymianek, bazylia , oregano


Filet pokroić w paseczki. W misce przygotować marynatę i wrzucić do niej mięso, najlepiej odstawić na całą noc a przynajmniej na 1 godzinę . Jednak im dłużej stoi tym mięso lepiej smakuje. 

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, kurczaka grilluj do miękkości .
Podawaj z dodatkiem jarzyny u mnie tym razem tarte buraczki ;-)




Smacznego!

K ;-)



*przepis znalazłam w książce "Mogę schudnąć"

1 komentarz: