Hejka!
Dziś mam dla Was ciacho idealne na takie upały :)
Bardzo kwaśne z nutą kokosu i słodyczy.
Składniki:
2,5 szklanki mąki pszennej
2/3 szklanki cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
150g miękkiego masła
1 jajko
1 łyżka wody
400g czerwonych porzeczek, umytych i przebranych
1 łyżka mąki
50g wiórków kokosowych
5 łyżek cukru
50g masła
Mąkę,cukier, proszek , masło oraz jajko zagniatamy na jednolitą masę, jeśli jest za suche dodajemy wody. 1/3 ciasta zostawiamy, resztę przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem.
W rondelku roztapiamy 50 gram masła, następnie dodajemy wiórki i cukier, mieszamy.
Tak powstałą kruszonkę wysypujemy na ciasto, następnie rozkruszamy resztę ciasta.
Tak powstałą kruszonkę wysypujemy na ciasto, następnie rozkruszamy resztę ciasta.
SMACZNEGO!!!
K :)
Przepis znalazłam na mała cukierenka, polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz