Dziś mam dla Was frittatę , którą wykonałam z resztek znalezionych w lodówce :)
składniki
1 pomidor
pół opakowania świeżego szpinaku
1 cebula
szczypiorek
4 ząbki czosnku
kiełbasa śląska
4 jaja
1 ser zakopiański
oliwa
przyprawy: papryka, zioła prowansalskie, sól, pieprz
Pomidora i cebule pokroić w kostkę. Kiełbasę i ser pokroić w plasterki, szczypiorek poszatkować. Oliwę rozgrzewamy na patelni i wrzucamy cebule i czosnek , podsmażamy. Następnie dorzucamy umyty wcześniej szpinak,
gdy zmniejszy swoją objętość dodajemy pomidora i kiełbasę i ser.
Jajka roztrzepać razem z przyprawami i szczypiorkiem.
Masę jajeczną wylać na pozostałe składniki, smażyć do momentu ścięcia spodu i przerzucić na drugą stronę najłatwiej za pomocą talerzyka.
Smacznego!
K ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz