wtorek, 5 maja 2015

Makaron z pieczarkami i fasolką szparagową

Dzień dobry kochani :-)

Dziś mam dla Was kolejną propozycję na makaron tym razem w wersji warzywnej :)



składniki

500 g pieczarek
450 g fasolki szparagowej
duża cebula
4 ząbki czosnku
1 jajko
duża garść pietruszki
200 g makaronu tagliatelle
2 łyżki jogurtu greckiego
oliwa
sól, pieprz, czosnek



Fasolkę gotujemy ( ja miałam mrożoną gotowałam ok 8 minut). Pieczarki szatkujemy,



 cebulę kroimy w kostkę, makaron gotujemy.  Rozgrzewamy oliwę , wrzucamy cebulę i czosnek trzymamy do zeszklenia. Następnie dorzucamy pieczarki i przyprawiamy.




 Dusimy i dodajemy fasolkę . 


Na koniec dorzucamy jajko i jogurt i energicznie mieszamy , posypujemy pietruszką.



Smacznego!!



Buziaki
Kasia ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz