Dzień dobry kochani :-)
Dziś mam dla Was kolejną propozycję na makaron tym razem w wersji warzywnej :)
Dziś mam dla Was kolejną propozycję na makaron tym razem w wersji warzywnej :)
składniki
500 g pieczarek
450 g fasolki szparagowej
duża cebula
4 ząbki czosnku
1 jajko
duża garść pietruszki
200 g makaronu tagliatelle
2 łyżki jogurtu greckiego
oliwa
sól, pieprz, czosnek
Fasolkę gotujemy ( ja miałam mrożoną gotowałam ok 8 minut). Pieczarki szatkujemy,
cebulę kroimy w kostkę, makaron gotujemy. Rozgrzewamy oliwę , wrzucamy cebulę i czosnek trzymamy do zeszklenia. Następnie dorzucamy pieczarki i przyprawiamy.
Dusimy i dodajemy fasolkę .
Na koniec dorzucamy jajko i jogurt i energicznie mieszamy , posypujemy pietruszką.
Smacznego!!
Buziaki
Kasia ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz