Ciasto dla wielbicieli kokosu, połączenie smaku słonego i słodkiego, naprawdę smakuje genialnie ;-)
Składniki:
2 - 3 paczki krakersów 
1 litr mleka
2 budynie waniliowe z cukrem
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 żółtko
250 g masła
200 g wiórków kokosowych + 50 g do 
posypania
Do kubka odlać odrobinę mleka, resztę zagotować z cukrem.
Do gotującego się mleka
Do gotującego się mleka
wsypać budyń oraz mąkę ziemniaczaną. 
Zrobić budyń, następnie ostudzić.
Masło zmiksować z żółtkiem, dodając po 
Blaszkę o wymiarach 33 x 23 cm wyłożyć 
papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią po 
kolei: warstwę krakersów, krem, warstwę 
krakersów, krem, warstwę 
krakersów, krem, posypkę 50 g wiórków 
Ciasto wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz