Ciasto dla wielbicieli kokosu, połączenie smaku słonego i słodkiego, naprawdę smakuje genialnie ;-)
Składniki:
2 - 3 paczki krakersów
1 litr mleka
2 budynie waniliowe z cukrem
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 żółtko
250 g masła
200 g wiórków kokosowych + 50 g do
posypania
Do kubka odlać odrobinę mleka, resztę zagotować z cukrem.
Do gotującego się mleka
Do gotującego się mleka
wsypać budyń oraz mąkę ziemniaczaną.
Zrobić budyń, następnie ostudzić.
Masło zmiksować z żółtkiem, dodając po
Blaszkę o wymiarach 33 x 23 cm wyłożyć
papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią po
kolei: warstwę krakersów, krem, warstwę
krakersów, krem, warstwę
krakersów, krem, posypkę 50 g wiórków
Ciasto wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz