Cześć, jak zapowiadałam wypróbowałam kolejny przepis ze strony kaszomania jeśli lubicie smaki meksykańskie to na pewno ten przepis przypadnie Wam do gustu!
Składniki:
cebula
puszka pomidorów
1 papryka
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
łyżka sosu sojowego
2 piersi z kurczaka (może być bez!)
2 szklanki soku pomidorowego - ja dałam w sumie cały litr
sól, pieprz, chilli, oregano, kurkuma
przyprawa meksykańska
oliwa
Odsączamy fasolę i kukurydzę, cebulę siekamy i podsmażamy na oliwie do zeszklenia.
Paprykę kroimy w kostkę , dodajemy do cebuli.
Mieszamy i dalej podsmażamy na wolnym ogniu aż papryka będzie miękka.
Do papryki i cebuli wlewamy 2 szklanki
soku pomidorowego i dodajemy pomidory wraz z zalewą.
Dodajemy do smaku przyprawy: sól, przyprawę meksykańską,
W momencie gdy sok zacznie się gotować, wsypujemy
Kasza musi gotować się w soku pomidorowym pod przykryciem ok. 20 minut.
Po tym czasie dodałam jeszcze resztę soku.
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki i podsmażamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz