Hej!
Mój narzeczony dostarczył mi sporą ilość papryki , więc postanowiłam przyrządzić z nich zupę a oto przepis:
Składniki
700 ml bulionu ( ja zrobiłam warzywny, ale wiadomo że lepiej będzie smakował bulion drobiowy)
7 papryk czerwonych
2 cebule
4 duże ząbki czosnku
3 łyżki masła
12 ml śmietany
pieprz, tymianek, sól.
W garnku roztopić masło, chwilę podsmażyć cebulę i czosnek,
a następnie włożyć paprykę podsmażać do miękkości.
a następnie włożyć paprykę podsmażać do miękkości.
Wlać bulion
, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Następnie zupę zblendować na gładko.
, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Następnie zupę zblendować na gładko.
Przelać zupę przez sito i wlać płyn z powrotem do garnka, a następnie gotować na średnim ogniu.
Mieszając dodać śmietanę i przyprawy, pozostawić przez chwilę, by przeszła ciepłem.
Mieszając dodać śmietanę i przyprawy, pozostawić przez chwilę, by przeszła ciepłem.
Dodatkowo można przed podanie dodać do niej grzanek.
Smacznego!
K :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz