Cześć!
Dziś ma dla Was kolejną propozycję na obiad,a mianowicie znienawidzony w dzieciństwie szpinak, który uczę się na nowo polubić :)
składniki na 2 porcje:
5 kostek szpinaku mrożonego ( lepszy świeży)
puszka tuńczyka w sosie własnym
6 pomidorów suszonych
makaron pełnoziarnisty tagliatelle 5 gniazdek
1 mała cebula
2-3 ząbki czosnku
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka masła
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Makaron gotujemy al dente. Czosnek siekamy drobno, podsmażamy na maśle dorzucamy szpinak dusimy.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy i dorzucamy do szpinaku.
Dodajemy pomidory, tuńczyka
oraz śmietanę i przyprawiamy.
Zamieszać, nałożyć makaron na to szpinak i gotowe!
Smacznego!
Buziaki
K.
Bardzo fajny sposób na szpinak i pyszny obiadek gotowy :-)
OdpowiedzUsuń