wtorek, 14 kwietnia 2015

Ciasto Rafaello


Ciasto dla wielbicieli kokosu, połączenie smaku słonego i słodkiego, naprawdę smakuje genialnie ;-)





Składniki:

2 - 3 paczki krakersów 

1 litr mleka

2 budynie waniliowe z cukrem

2 łyżki mąki ziemniaczanej

3/4 szklanki cukru

1 żółtko

250 g masła

200 g wiórków kokosowych + 50 g do 

posypania




Do kubka odlać odrobinę mleka, resztę zagotować z cukrem.
Do gotującego się mleka 
wsypać budyń oraz mąkę ziemniaczaną. 
Zrobić budyń, następnie ostudzić.

Masło zmiksować z żółtkiem, dodając po 

łyżce budyniu, miksować.






Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.






Blaszkę o wymiarach 33 x 23 cm wyłożyć 

papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią po 

kolei: warstwę krakersów, krem, warstwę 

krakersów, krem, warstwę 

krakersów, krem, posypkę 50 g wiórków 

kokosowych przyrumienić na suchej patelni.






Ciasto wstawić do lodówki na 2-3 godziny.





Smacznego kochani!

K:*


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz