wtorek, 16 września 2014

Domowa nutella

 Cześć!
Wypróbowałam ten przepis z ciekawości czy będzie to w ogóle przypominać smak nutelli i wyszło całkiem dobre choć na pewno nie smakuje dokładnie jak nutella.




czekolada mleczna lub gorzka 100g
ok 100g orzechów laskowych

Orzechy rozkładamy na blachę wyłożoną papierem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 10 minut. 


Następnie oczyszczamy z łupin i blendujemy.




 W tym czasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę. 


Wrzucamy zblendowane orzechy do czekolady mieszamy i gotowe!

Buziaki
K:)

3 komentarze:

  1. Z chęcią wypróbuję taką domową nutelle :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń