sobota, 8 marca 2014

Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

 Cześć!

 Dziś ma dla Was kolejną propozycję na obiad,a mianowicie znienawidzony w dzieciństwie szpinak, który uczę się na nowo polubić :) 





składniki na 2 porcje:

5 kostek szpinaku mrożonego ( lepszy świeży)
puszka tuńczyka w sosie własnym
6 pomidorów suszonych
makaron pełnoziarnisty tagliatelle 5 gniazdek
1 mała cebula
2-3 ząbki czosnku
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka masła
sól, pieprz, gałka muszkatołowa


Makaron gotujemy al dente. Czosnek siekamy drobno, podsmażamy na maśle dorzucamy szpinak dusimy. 


Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy i dorzucamy do szpinaku.
 Dodajemy pomidory, tuńczyka



  oraz śmietanę i przyprawiamy.


 


Zamieszać, nałożyć makaron na to szpinak i gotowe!
Smacznego!



Buziaki
K.

1 komentarz:

  1. Bardzo fajny sposób na szpinak i pyszny obiadek gotowy :-)

    OdpowiedzUsuń