czwartek, 26 lutego 2015

Spaghetti bolognese

Dziś mam dla Was spaghetti bolognese , bo dawno nie robiłam i naszła Nas z narzeczonym ochota na taki włoski smak ;)



składniki

500g mięsa mielonego z łopatki
2 przeciery pomidorowe
6 cebuli
5 ząbków czosnku
makaron
przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz, cukier, sól.
odrobina parmezanu

Makaron gotujemy al dente.Mięso podsmażamy w garnku bez dodatku tłuszczu. W tym samy czasie na patelni podsmażamy cebulę.


Następnie cebulę dorzucamy do mięsa doprawiamy i dodajemy przecier, zagotowujemy.



 Na maśle delikatnie podsmażamy czosnek i na sam koniec dodajemy do sosu.

Makaron polewamy sosem i ścieramy odrobinę sera.



Smacznego kochani :)
Kasia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz