Dziś mam dla Was spaghetti bolognese , bo dawno nie robiłam i naszła Nas z narzeczonym ochota na taki włoski smak ;)
składniki
500g mięsa mielonego z łopatki
2 przeciery pomidorowe
6 cebuli
5 ząbków czosnku
makaron
przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz, cukier, sól.
odrobina parmezanu
Makaron gotujemy al dente.Mięso podsmażamy w garnku bez dodatku tłuszczu. W tym samy czasie na patelni podsmażamy cebulę.
Następnie cebulę dorzucamy do mięsa doprawiamy i dodajemy przecier, zagotowujemy.
Na maśle delikatnie podsmażamy czosnek i na sam koniec dodajemy do sosu.
Makaron polewamy sosem i ścieramy odrobinę sera.
Smacznego kochani :)
Kasia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz