Cześć!
Wypróbowałam ten przepis z ciekawości czy będzie to w ogóle przypominać smak nutelli i wyszło całkiem dobre choć na pewno nie smakuje dokładnie jak nutella.
czekolada mleczna lub gorzka 100g
ok 100g orzechów laskowych
Orzechy rozkładamy na blachę wyłożoną papierem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 10 minut.
Następnie oczyszczamy z łupin i blendujemy.
W tym czasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę.
Wrzucamy zblendowane orzechy do czekolady mieszamy i gotowe!
Następnie oczyszczamy z łupin i blendujemy.
W tym czasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę.
Wrzucamy zblendowane orzechy do czekolady mieszamy i gotowe!
Buziaki
K:)
Z chęcią wypróbuję taką domową nutelle :-)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuń