sobota, 23 maja 2015

Frittata ze szpinakiem i serem zakopiańskim

Dziś mam dla Was frittatę , którą wykonałam z resztek znalezionych w lodówce :)



składniki

1 pomidor
pół opakowania świeżego szpinaku
1 cebula
szczypiorek
4 ząbki czosnku
kiełbasa śląska
4 jaja
1 ser zakopiański
oliwa
przyprawy: papryka, zioła prowansalskie, sól, pieprz


Pomidora i cebule pokroić w kostkę. Kiełbasę i ser  pokroić w plasterki, szczypiorek poszatkować.  Oliwę rozgrzewamy na patelni i wrzucamy cebule i czosnek , podsmażamy. Następnie dorzucamy umyty wcześniej szpinak, 


gdy zmniejszy swoją objętość dodajemy pomidora i kiełbasę i ser.




Jajka roztrzepać razem z przyprawami i szczypiorkiem. 


Masę jajeczną wylać na pozostałe składniki, smażyć do momentu ścięcia spodu i przerzucić na drugą stronę najłatwiej za pomocą talerzyka.




Smacznego!

K ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz