Hej kochani!
Skoro sezon truskawkowy to kolejny przepis z ich udziałem ;))
składniki
suche składniki
2 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru ( można dać mniej)
mokre składniki
100 g masła
1 szklanka mleka
1 jajko
tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej jak lubicie :)
12 sztuk truskawek
Suche składniki mieszamy ze sobą w misce. Masło topimy, studzimy. Mleko i jajko wbijamy do miski i dodajemy masło , mieszamy. Następnie suche składniki wsypujemy do mokrych i niedokładnie mieszamy. Dorzucamy czekoladę i znów mieszamy.
Do formy wkładamy papilotki , zapełniamy mniej więcej do połowy ciastem i kładziemy truskawkę do środka
i kolejna warstwa ciasta.
Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200°C.
Smacznego
K:*
Pyszniutkie, poproszę jedną do kawusi :-_
OdpowiedzUsuńZapraszam:)
Usuń