piątek, 29 maja 2015

CHI Argan Oil

Hej!
Ostatnio podzieliłam się z Wami opinią na temat produktów BioSilk, które otrzymałam od Bosco Design.

Tym razem zakupiłam od nich zestaw z linii CHI ;)


 CHI Argan Oil

 
- CHI Argan Oil,  Szampon do włosów 
- CHI Argan Oil Condicioner, odżywka
- CHI Argan,  Olejek
- Wygładzająca pomada do wszystkich rodzajów włosów


 CHI Szampon i Odżywka

 
Od producenta: Szampon
Szampon  ma świetny skład, luksusowy wygląd i zapach, ale przede wszystkim jest szalenie skuteczny. Delikatnie oczyszcza i odmładza suche, zniszczone włosy, przywraca nawilżenie i zapewnia odpowiednią dawkę niezbędnych witamin, przeciwutleniaczy i wzmacniających białek. Efektem stosowania są zdrowe, wzmocnione, a przede wszystkim piękne i lśniące włosy. 
Sposób użycia: Nałóż szampon na mokre włosy. Rozprowadź równomiernie od nasady po końcówki. Spłukaj ciepłą wodą.


Skład:


Sodium C14-16 Olefin sulfonate ( mocny, anionowy detergent, mocna substancja myjąca, która w dużym stężeniu może podrażniać lub wysuszać. Podobna w działaniu do SLS. Dobrze oczyszcza, sprawia, że kosmetyk dobrze się pieni.)


Od prodycenta: Odżywka  
Odżywka do codziennego stosowania z olejem arganowym, olejem Moringa, naturalnym jedwabiem oraz witaminami A i E doskonale regeneruje włosy suche i zniszczone. Odbudowuje ich strukturę, przywraca blask i chroni przed szkodliwym wpływem temperatury i promieni UV. Olej Moringa i naturalny jedwab nadaje włosom miękkości i dba o skórę głowy. Witamina A wydatnie wzmacnia włosy.
Sposób użycia: Po umyciu głowy szamponem CHI Argan Oil, zaaplikować odżywkę na mokre włosy. Pozostawić na 1-3 min. Dokładnie spłukać.


Skład:





CHI Argan Oil



Od Producenta:
Olej arganowy, olej Moringa, proteiny jedwabiu, witaminy A i E, w optymalnym połączeniu nawilżają i odmładzają matowe i zniszczone włosy. Nadają im przepięknego blasku i chronią przed szkodliwym działaniem narzędzi fryzjerskich i promieniami UV.
Sposób użycia: Nałóż niewielką ilość na dłonie i rozprowadź równomiernie na mokre lub suche włosy, przede wszystkim na końcówki.



Wygładzająca pomada do wszystkich rodzajów włosów 






Od Producenta:
Specjalna formuła wygładzająca z kompleksem perłowym i białą truflą, dostarcza włosom nawilżenia i blasku bez obciążania. Zapobiega puszeniu się włosów oraz rozdwajaniu się końcówek. Stylowe opakowanie można zabrać ze sobą wszędzie aby w każdej chwili móc poprawić fryzurę.
Sposób użycia: Niewielką ilość rozprowadź równomiernie na dłoniach. Rozprowadź na włosach od połowy długości do końcówek. Może być stosowany na wilgotne lub suche włosy oraz skórę. Używać tak często jak to potrzebne.


Moja opinia:
Włosy stały się wyraźnie bardziej nawilżone, odżywione, łatwo się rozczesują ,  miękkie w dotyku i wygładzone.

Zapach jest bardzo przyjemny.
Produkty zamknięte w ładnych i estetycznych opakowaniach. Do szamponu i odżywki dołączone są pompki co ułatwia dozowanie i aplikację:) Odżywka jest bardzo wydajna, natomiast szamponu do długich i gęstych włosów trzeba nałożyć trochę więcej. Przez gęstą konsystencję bardzo dobrze się pienią i rozprowadzają po włosach.


Jedwab oczywiście spełnia swoją rolę. Na końcówki sprawuje się super:) 
Jeśli chodzi o pamadę wygładzającą, to dość dziwna jest jej aplikacja. Jej konsystencja jest mocno zbita przez co natłuszcza się tylko palce i tak smaruje włosy. 




Wszystkie produkty dostępne na
 
A Wy miałyście styczność z którymś z tych kosmetyków?

Weronika:*

środa, 27 maja 2015

Spaghetti ze szparagów

Hej!

Dziś mam dla Was mini danie, które bardzo przypadło mi do gustu , proste i w miarę szybkie w przygotowaniu :)



składniki

pęczek zielonych szparagów
5 plastrów szynki prowansalskiej
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek 
łyżeczka masła
ser cheddar
kilka listków bazylii
sól, pieprz

Szparagi myjemy i obieramy , odłamujemy zdrewniałe końce i odcinamy główki. 


Następnie za pomocą obieraczki julienne szparagi dzielimy na paseczki.



 Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek i dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę.


 Gdy szynka się przyrumieni, dodajemy masło i wrzucamy szparagi wraz z główkami,


 dusimy ok 5 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Nakładamy na talerz , na wierzch ścieramy odrobinę sera i ozdabiamy bazylią.




Smacznego !

K:*

Przepis znalazłam na kwestia smaku tam zaprezentowany jest z pesto bazyliowym :)

sobota, 23 maja 2015

Frittata ze szpinakiem i serem zakopiańskim

Dziś mam dla Was frittatę , którą wykonałam z resztek znalezionych w lodówce :)



składniki

1 pomidor
pół opakowania świeżego szpinaku
1 cebula
szczypiorek
4 ząbki czosnku
kiełbasa śląska
4 jaja
1 ser zakopiański
oliwa
przyprawy: papryka, zioła prowansalskie, sól, pieprz


Pomidora i cebule pokroić w kostkę. Kiełbasę i ser  pokroić w plasterki, szczypiorek poszatkować.  Oliwę rozgrzewamy na patelni i wrzucamy cebule i czosnek , podsmażamy. Następnie dorzucamy umyty wcześniej szpinak, 


gdy zmniejszy swoją objętość dodajemy pomidora i kiełbasę i ser.




Jajka roztrzepać razem z przyprawami i szczypiorkiem. 


Masę jajeczną wylać na pozostałe składniki, smażyć do momentu ścięcia spodu i przerzucić na drugą stronę najłatwiej za pomocą talerzyka.




Smacznego!

K ;-)

niedziela, 17 maja 2015

Rossmanowe zakupy:)

Cześć!


Pewnie jak większość z Was, podczas -49% promocji w Rossmanie, 
nie pogardziłam małymi zakupami:)

Postanowiłam napisać jeden post podsumowujący.

Oto moje "łupy":


oraz Lovely, Butterfly Liner, eye liner do oczu,  różowy 
(którego zapomniałam zestawić z całością:P )

 



Pudry, podkłady, korektory:

Korektor Maybelline, Affinitone

kolor 01 nude beige - najjaśniejszy




Podkład Bourjois, Healthy Mix

nr 52 Vanilla






Bourjois, 123 Perfect CC Cream

odcień 31 ivory





Wibo, Fixing Powder (Puder sypki utrwalający)







Tusze, cienie, eyelinery:

(oczywiście jechałam tylko po 1 tusz...:)


Mój faworyt:

Bourjois, Twist Up The Volume




Dobry w każdej sytuacji:

Lovely, Curling Pump Up Mascara




Nowość, która nie podbiła mojego serca

Bourjois, Volume 1 Seconde Mascara






Usta:

Tutaj zakupiłam tylko jedną rzecz:)

Bourjois, Rouge Edition Velvet

nr 10 Don't Pink Of It!









Podsumowując, najmniej zadowolona jestem z maskary 
Bourjois Volume 1 Seconde:(
Za duża szczoteczka, źle mi się nią manewruje, strasznie się nią upaćkam zanim pomaluje dokładnie oczu. Jedynie co, mogę nałożyć ją jako drugą maskarę do pogrubienia rzęs. Jednak nie używam jej zbyt często:(

Minus Pudru z Wibo jest tylko jeden, jest go pełno wszędzie:) pył lata w każdą stronę. Mimo to spełnia swoje zadanie i bardzo go lubię! Na pewno kupię ponownie.

Eyeliner Lovely - piękny cukierkowy róż <3
Niestety trochę trzeba się namachać, żeby zrobić dobrą kreskę. 

Natomiast cała reszta co same CUDEŃKA! <3
Polecam każde z nich !


sobota, 16 maja 2015

Kurczak w marynacie musztardowo ziołowej

Cześć!
Dziś mam dla Was pysznego kurczaka - koniecznie spróbujcie!!! :)



składniki

250 g filet z kurczaka
buraczki
100 g kaszy gryczanej

marynata:

sos sojowy ok 1/4 szklanki
łyżka miodu
sok z połowy cytryny
odrobinę oleju
3-4 ząbki czosnku
czubata łyżka musztardy sarepskiej
przyprawy: papryka słodka, imbir, pieprz, tymianek, bazylia , oregano


Filet pokroić w paseczki. W misce przygotować marynatę i wrzucić do niej mięso, najlepiej odstawić na całą noc a przynajmniej na 1 godzinę . Jednak im dłużej stoi tym mięso lepiej smakuje. 

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, kurczaka grilluj do miękkości .
Podawaj z dodatkiem jarzyny u mnie tym razem tarte buraczki ;-)




Smacznego!

K ;-)



*przepis znalazłam w książce "Mogę schudnąć"

poniedziałek, 11 maja 2015

Pancake pełnoziarniste

Cześć ,

ostatnio miałam ochotę na coś innego niż 

płatki czy kanapki na śniadanie, więc 

zrobiłam takie oto placuszki ;-) 

Są bardzo sycące i wyszły dość zbite.







1 jajko

 40 ml mleka

łyżka miodu

 3 łyżki mąki pełnoziarnistej

 1 płaska łyżeczka kakao

pół banana, kiwi, pół pomarańcza 

jogurt



 Jajko i mleko mieszamy trzepaczką w 

misce. Dodajemy mąkę i kakao,  mieszamy do 

połączenia składników. Na rozgrzanej patelni 

formujemy placki z 2 łyżek ciasta,  

przerzucamy na drugą stronę, gdy na 

powierzchni pojawią się bąbelki powietrza . 


Placuszki podałam polane łyżką miodu oraz z 

ulubionymi owocami i jogurtem naturalnym.





Smacznego!


K ;-)

wtorek, 5 maja 2015

Makaron z pieczarkami i fasolką szparagową

Dzień dobry kochani :-)

Dziś mam dla Was kolejną propozycję na makaron tym razem w wersji warzywnej :)



składniki

500 g pieczarek
450 g fasolki szparagowej
duża cebula
4 ząbki czosnku
1 jajko
duża garść pietruszki
200 g makaronu tagliatelle
2 łyżki jogurtu greckiego
oliwa
sól, pieprz, czosnek



Fasolkę gotujemy ( ja miałam mrożoną gotowałam ok 8 minut). Pieczarki szatkujemy,



 cebulę kroimy w kostkę, makaron gotujemy.  Rozgrzewamy oliwę , wrzucamy cebulę i czosnek trzymamy do zeszklenia. Następnie dorzucamy pieczarki i przyprawiamy.




 Dusimy i dodajemy fasolkę . 


Na koniec dorzucamy jajko i jogurt i energicznie mieszamy , posypujemy pietruszką.



Smacznego!!



Buziaki
Kasia ;-)